دانلود مقاله ترجمه شده رشته مدیریت

نقش خصوصی سازی گمرک در ارتقای زیر ساخت های گمرک استان آذربایجان غربی


عنوان انگلیسی:

The role of privatization of customs in improving the infrastructures of West Azerbaijan province's Customs


چکیده
هدف از این پژوهش بررسی نقش خصوصی سازی در ارتقای زیر ساخت های گمرکات استان آذربایجان غربی بود. که به روش توصیفی- پیمایشی انجام شده است. جامعه آماری این تحقیق کارکنان گمرکات استان آذربایجان غربی می باشند که از بین آنها تعداد 193 نفر از طریق فرمول کوکران به عنوان نمونه انتحاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. روایی پرسشنامه توسط استاد راهنما و اساتید مدیریت دولتی تایید و پایایی ان نیز با آلفای کرونباخ تایید شد. برای تحلیل داده ها از آزمون کولموگروف-اسمیرنوف و آزمون تی تک نمونه ای استفاده شد. نتایج نشان داد که از دیدگاه کارکنان خصوصی سازی بر روی ارتقای زیرساخت های گمرک در استان آذربایجان غربی تاثیر دارد. نتایج همچنین نشان داد که واگذاری وظیفه واردات، صادرات، ورود و خروج مسافر، ترانزیت و کارنه به بخش خصوصی بر ارتقای زیرساخت های گمرک در استان آذربایجان غربی تاثیر دارد.


واژگان کلیدی:

خصوصی سازی
گمرک
ارتقا
زیرساخت


مقدمه و بیان مسئله
امروزه وظایف و مأموریت گمرک جمهوری اسلامی ایران بسیار فراتر از وظایفی نظیر تأمین درآمد و حمایت از صنایع و تولیدات داخلی بوده و طیف وسیعی از الزامات ملی و بین المللی را شامل می شود (سید احمدی و دیگران، 1392). گمرک جمهوری اسلامی ایران با درک عمیق این موضوع و انتظارات به حقی که ذینفعان از جمله دولت خدمتگذار، مصرف کنندگان، تولیدکنندگان، تجار و بازرگانان برای تسهیل و توسعه تجارت، تحقق درآمدهای پیش بینی شده، پیگیری و مبارزه با قاچاق، اجرای سیاست های بازرگانی خارجی و حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان دارد (معمار نژاد و دیگران، 1392) .
چالشهای فراروی سازمان گمرك، موجب تغییر مداوم نظام مدیریتی گمرك ها در كشورهای مختلف جهان گشته است. جمهوری اسلامی ایران و نظام مدیریتی حاكم بر گمرك های آن مدتها است كه نیاز به تغییر ساختار خود را درك كرده و امروزه به شدت احساس می شود مؤلفه ها و فشارهای رقابتی و بین المللی حاكم بر نظام تجاری جهان، عملكرد مطلوب و كارایی سیستم را مختل نموده است و هر چه سریعتر بایستی چارچوب و مدل جدیدی برای این سازمان طراحی شده و به مورد اجرا گذاشته شود. در قرن بیست و یكم مدیران سازمان گمرك های جهان با چالشهای گسترده ای روبرو هستند. گرایش به سمت جهانی شدن؛ افزایش تغییر و تحولات تكنولوژی؛ مشتری مداری؛ كاهش عمر محصول؛ تغییر ماهیت كالا؛ منطقه گرایی و ... شدت و تنوع رقابت شكل جدیدی از رهبری را می طلبد (قلی قورچیان و کرباسیان، 1386).
بهره وری زیر ساخت های اجتماعی و اقتصادی به طور عمومی به عنوان عامل حیاتی در توسعه هر اقتصادی شناخته شده است. تحقیقات تجربی نشان داده است که سازمان های دولتی به طور نسبی ناکارآمد و به عنوان عامل تخلیه بیت المال به شمار می¬آیند، و این باعث ترویج مفهوم خصوصی سازی شده است در اینکه اقتصاد کشورها به دست عاملان بخش خصوصی واگذار شود که برای بهره وری و رقابتشان شناخته شده اند و برای تحول و به صورت جهانی پذیرفته شده است (التانی ، 2013).


فهرست مطالب
چكیده
مقدمه و بیان مسئله
روش تحقیق
یافته ها
یافته های توصیفی
توصیف داده های جمعیت شناختی
جدول 1: اطلاعات جمعیت شناختی نمونه انتخابی
جدول 2: یافته‌های توصیفی خرده ‌مقیاس‌های تحقیق
یافته های استنباطی
جدول (3) آزمون کولموگروف – اسمیرنف برای متغیر های پژوهش
آزمون فرضیه اصلی
جدول (4) آزمون تی تک نمونه ای برای فرضیه اصلی پژوهش
آزمون فرضیه اول
جدول (5) آزمون تی تک نمونه ای برای فرضیه اول پژوهش
آزمون فرضیه دوم
جدول (6) آزمون تی تک نمونه ای برای فرضیه دوم پژوهش
آزمون فرضیه سوم
جدول (7) آزمون تی تک نمونه ای برای فرضیه سوم پژوهش
آزمون فرضیه چهارم
جدول (8) آزمون تی تک نمونه ای برای فرضیه چهارم پژوهش
آزمون فرضیه پنجم
جدول (9) آزمون تی تک نمونه ای برای فرضیه پنجم پژوهش
بحث
نتیجه گیری
پیشنهادات کاربردی
منابع