دانلود پایان نامه کارشناسی ارشد مهندسی برق-الکترونیک

 تاثیر گستره تاخیرکانال بر بازدهی سیستم OFDM

چکیده:
بهرة دایورسیتی كد تابعی از میزان گسترة تاخیر نیز می باشد[1]. اگر گستره تاخیر كانال بسیار كم باشد ، به معنای اینست كه محدودة زمانی پاسخ ضربه كانال كوتاه می‍باشدكه متناظر با پهنای باند همدوس بزرگی برای كانال خواهد بود. بنابراین می‍تواند باعث ایجاد فیدینگ عمیق برای زیر حاملهای مجاور زیادی شود. در نتیجه اثر دایورسیتی كد كمتر خواهد بود و بهرة كدینگ كاهش می یابد. چرا كه در یك فریم یا تمام زیرحاملها قوی دریافت می شوند یا تمام زیرحاملها ضعیف دریافت می شوند. با افزایش گستره تاخیر محدوده فیدینگ عمیق شامل زیر حاملهای مجاور كمتری می شود. در نتیجه اثر دایورسیتی كد بیشتر می شود. پس با افزایش گستره تاخیر بهرة كدینگ و در نتیجه بازدهی سیستم افزایش می یابد.
 
پاسخ فركانسی کانال را برای دو حالت با گستره تاخیر كم و زیاد نشان می دهد. همانطور كه در شكل واضح است برای گستره تاخیر كم ،تعداد زیر حامل مجاور بیشتری ممكن است تخریب شوند. در حالیكه برای گستره تاخیر زیاد، محدوده فیدینگ عمیق تعداد زیرحامل كمتری را می پوشاند. چرا كه گستره تاخیر زیاد متناظر با پهنای باند همدوس كوتاه برای كانال می باشد. بنابراین می‍‍توان گفت با افزایش گستره تاخیر بازدهی سیستم بهبود می یابد. تا اینكه گستره تاخیر از فاصله زمانی محافظ تجاوز می كند كه باعث ایجادISIوICI شده و در نتیجه احتمال خطای سیستم افزایش می یابد. 
 
      در سیستم OFDM كد نشده افزایش گستره تاخیر بزرگتر از فاصله زمانی محافظ باعث افزایش احتمال خطای سیستم   می گردد. چرا كه خطای ISI وICI افزایش می یابد. اما درOFDM كدشده بهره دایورسیتی کد نیز متاثر از گستره تاخیر كانال می باشدكه نقش مهمی در احتمال خطای سیستم دارد. بهره دایورسیتی كد تابعی از گستره تاخیر كانال است. افزایش گستره تاخیر كانال باعث بهبود بهره دایورسیتی كد می شود. چرا كه گستره تاخیر كوتاهتر متناظر با پهنای باند همدوس بزرگتر     می باشد.
 
 
 
 
کلمات کلیدی:

کدبرداری نرم

کدینگ کانال

سیستم OFDM

انتشار چند مسیره

بکارگیری اطلاعات کانال در کدبرداری

 
 
 
 
 
فهرست مطالب
فصل اول:مقدمه

فصل دوم:اصول اساسی OFDM

فصل سوم:پیاده سازی OFDM

فصل چهارم:کدینگ کانال در OFDM

فصل پنجم:شبیه سازی اثر کدینگ کانال بر بازدهی سیستم OFDM

فصل ششم:نتیجه گیری و پیشنهاد
منابع